tisdag 4 maj 2010

Pad thai a´la Leila Lindholm

Foto: Tina Fallgren Otroligt god! Men jag skippade bananerna och koriandern. Receptet är hämtat från Leila Lindholms kokbok Leilas middagstips.

Pad Thai
450 g kycklingfiléer
2 msk matolja
2 dl broccoli i bitar
2 dl strimlad vitkål
5 dl kokta glasnudlar
2 ägg
1 tsk fisksås
2 tsk japansk soja
jordnötter
bananer
färsk koriander

Kryddpasta:
3 vitlöksklyftor
1 tsk flytande hönsbuljong
1 tsk mild thaicurrypasta
2 msk ostronsås

1. Strimla kycklingen och finhacka vitlöken till kryddpastan.
2. Rör ihop ingredienserna till kryddpastan i en skål och blanda med kycklingen.
3. Värm olja i en wok tills den är rykande het.
4. Fräs kycklingen i oljan ca 2 minuter.
5. Tillsätt broccoli och stek i ca en minut.
6. Tillsätt vitkål och nudlar och rör om, tillsätt ägg och rör försiktigt.
7. Smaksätt woken med fisksås och soja.
8. Servera med grovt hackade jordnötter, skivad banan och hackad koriander.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar