onsdag 12 maj 2010

Raw agavesirap

Foto: Tina Fallgren
Citat: Renée Voltaire (från etiketten)"Min underbara agave tappas naturligt så att enzymer och näringsämnen bevaras - det är Raw food. Agave växer i Sydamerika och betyder ädel och stolt. "

Köpte en av Renée Voltaires nya produkter, Raw agavesirap.
Sirapen kommer från en kaktusväxt som heter Agave. Sötningen är 25% mer än i vanligt socker så du behöver andvända betydligt mindre plus att sirapen ger en minimal höjning av blodsockret. Att den är raw innebär att den inte är upphettad över 45°C, väldigt bra eftersom detta innebär att all näring finns kvar.

Jag rekommenderar verkligen agavesirap.
Den smaksätter min fil tilsammas med riven färsk ingefära, balanserar upp smakerna i en mustig gryta eller ger en god söt smak åt en dressing. Använd den där du vill ha sötma, jämfört med honung är den mildare i sin sötma.

Läs mer om sött i matlagning här.

1 kommentar: