söndag 16 maj 2010

Kantarellsoppa

Foto: Tina Fallgren Även om sommaren börjar kännas i luften så kan det smaka gott med en svampsoppa, speciellt de molniga dagarna. Får du inte tag på kantareller kan du byta ut mot champinjoner.

Kantarellsoppa
1 gul lök, hackad
smör och olja till stekning
kantareller
6 dl svag hönsbuljong
1 dl grädde
vit balsamvinäger med champagnesmak

1. Blanda vatten, grädde och 3/4 hönsbuljongtärning i en kastrull och koka upp.
2. Stek löken och blanda ner i kastrullen. Stek kantarellerna gyllenbruna och blanda ner i kastrullen. Häll i lite vit balsamvinäger.
3. Låt det puttra i en kvart.
4. Servera gärna med knaperstekt bacon och något gott bröd.

1 kommentar:

  1. cheeeezus, vad gott. kantareller är nästan det bästa som finns (efter getost då, såklart...)

    hoppas du har haft en fin helg!

    SvaraRadera