Foto: här
Källa: Taffel & Rp Frukt Hasselnöten kommer från början från Sydeuropa och Mindre Asien. Den största delen av odlingen sker där fortfarande idag, det största producentlandet är just Turkiet. Nötterna växer på en buske som kan bli upp till tre meter hög.
Förutom till matlagning massa sig nöten utmärkt i desserter, fruktsallader eller varför inte till en råkostsallad? Nötterna bör förvaras i 0-4°C.
Matsajten Taffel rekommenderar att köpa hasselnötter av det turkiska märket Sera, som du hittar på Coop och Ica kvantum.
"Hasselnöttens milda smak och fenomenala sötma är utsökt i många rätter. Den passar fint i nordiska vilträtter, tyska kålanrättningar och är kanske den allra godaste nöten till choklad och kola. I en röd pesto klår den pinjenöten. Strö över kotletter!"
Här kommer några av hasselnötens kompisar. Läs hela artikeln här.
• kalv
• gris (mager)
• morot
• rot- och blekselleri
• herrgårdsost
• ädelost (syrlig)
• creme fraiche
• kola
• choklad (mest ljus)
• skal & saft av apelsin
• citronskal
• sherryvinäger
• kummin
• syrad & färsk kål
• smör
• zucchini
• äpple
• timjan
• kaffe
• gul och röd paprika
• anis
• vanilj
• päron
• ljusa russin
• gräddfil
• schalottenlök
• lax
• gräslök
• soltorkad tomat
• aprikos
Svarvad Zucchini med Sesamolja
-
Tillbehör med mycket umami!
Inlägget Svarvad Zucchini med Sesamolja dök först upp på Renée Voltaire.
8 månader sedan
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar