måndag 10 maj 2010

Valnötspasta

Foto: Tina FallgrenReceptet kommer från Leila Lindholms kokbok Leilas guldkant på vardagen. Tyvärr hade jag inte några pinjenötter hemma, jag tror att det blir ännu godare med det. Tänk på att valnötterna gör pastan söt så var inte rädd för att salta, det är det som lyfter fram smaken.

Valnötspasta 4 port
400 gr pasta
50 gr pinjenötter
150 gr valnötter
2 msk ströbröd
1 vitlöksklyfta
2 msk olivolja (eller rapsolja)
salt
svartpeppar från kvarn
2 1/2 dl mjölk eller grädde (eller hälften av varje)
50 gr pecorinoost (eller någon annan ost du tycker om)
valnötter till garnering

1. Koka pastan al dente i välsaltat vatten.
2. Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna.
3. Mixa pinjenötter, valnötter, ströbröd, vitlök, olja, salt och peppar i en hushållsmixer.
4. Koka upp mjölken/grädden och slå den över nötterna och mixa ihop.
5. Blanda ihop valnötssåsen med den nykokta pastan.
6. Servera med riven pecorinoost och garnera med krossade valnötter.

1 kommentar:

  1. ah, den här rätten har jag spanat på några gånger och tänkt laga. kul! ser gott ut!

    / charlotta

    SvaraRadera