onsdag 5 maj 2010

Inför fredagstacosen

Foto: härDe flesta besöker matbutikens tacohylla på fredagarna. Men att köpa den färdigblandade kryddmixen är inte det bästa alternativet. Nedan kan du läsa innehållsförteckningen på kryddmixen som jag hittade i mitt skafferi.

Så om vi plockar ut smakerna som vi faktiskt vill ha och blandar i de själva i vår köttfärs så vet vi exakt vad den innehåller och får både ett godare och nyttigare resultat. Faktum är att vi får i oss 6-7 kilo tillsatser per person och år, helt i onödan. Receptet har jag hämtat från Niklas Ekstedt.

Innehållsförteckning Hot taco spice mix:
druvsocker, salt (17 %), chilipeppar, lök, modifierad stärkelse (potatis), spiskummin, vitlök, potatisfibrer, oregano, paprikaextrakt, arom, klumpförebyggande medel (E551), syra (citronsyra), maltodextrin, jästextrakt.

Tacoköttfärs
köttfärs
spiskummin
vitlök
salt
peppar
paprika
cayennepeppar

1 kommentar:

  1. 6-7 kg tillsatser låter ju inte klokt... Inte nog med det, vi stoppar i våra barn mycket av detta också misstänker jag?! Även om vi verkligen försöker tänka till vad vi handlar så är det mycket svårt många gånger. Som du skriver, tacokryddan på fredagar... Skall absolut testa receptet här nästa gång :)

    Ha det gott Tina!
    Kram

    SvaraRadera