söndag 23 maj 2010

Bjud på Pavlova!

Gjorde en mini-pavlova åt mig själv idag med massor av björnbär på.

Ska du ha främmande är detta perfekt att fixa, istället för att köpa industribakade kanelbullar, vispa ihop en färdig mix till sockerkaka eller att inte ha någonting alls att bjuda på. Men du behöver bara vara ute i god tid, eftersom marängen tar runt en timme i ugnen.

Tycker du att det är väldigt sött med maräng? Gör bottnen tunnare och ha på massor med frukter/bär så blir det perfekt. Här kommer receptet på en Pavlovatårta.

Pavlovatårta
4 äggvitor
2,5 dl socker
1 tsk ättika
bär och/eller frukt
grädde
lite vaniljsocker

1. Sätt ugnen på 180 grader.
2. Vispa äggvitorna och ättika till ett hårt skum. Tillsätt hälften av sockret under vispning på den högsta hastigheten. Blanda resten av sockret med majsstärkelse och lite vaniljsocker, blanda ner och vispa till en tjock och glansig smet.
3. Rita upp en cirkel 20 cm i diameter på bakplåtspapper och lägg på plåt. Klicka ut smeten med slickepott så att den fyller cirkeln. Förslagsvis gör du flera mindre pavlovor så att varje gäst får en egen liten pavlovabakelse.
4. Sätt in i ugnen på lägsta nivån och sänk sedan värmen till 150 grader. Grädda i ca 75 minuter. Låt svalna på torr plats.
5. Under tiden, skär frukten eller tina bären.Vispa grädden.
6. bred över ett lager med grädde och sedan massor med frukt och/eller bär på det. (förslagsvis kan du även göra en rabarberkompott och lägga på tårtan innan grädden).

1 kommentar:

  1. Sv. Ja, det är det. Det här ser ju också sjuk gott ut! =)

    SvaraRadera