tisdag 18 maj 2010

Den italienska basilikan

Foto: här
Taffel har listat den italienska basilikans kamrater, och beskriver hur man ska använda den.

"I de fleta recept vinner basilikan på att blandas ner precis på slutet eller strös över rätten. den förlorar nämligen smaken nästan helt vid uppvärmning. Använd en vass kniv hacka inte för fint och alltid minuterna innan den ska användas eftersom de aromatiska oljorna är mycket känsliga. Undantaget är när du använder basilikan i en krämig sås som mår bra av att dra en timme eller två, Torkad basilika är inget vidare, helt enkelt. Möjligen passar den i kalla såser på syrade mejeriprodukter. "

Kompisarna:
Grönsaker: tomat, rostad röd paprika, rostad gul paprika,fänkål, zucchini
Ost: mozarella, ricotta, keso , mascarpone, parmesan, mild getost
Frukt: lime, citronskal, citronsaft
Kött & skaldjur:carpaccio, vit fisk, räkor, kalv,lamm
Nötter: mandel, pinjenötter
Och:
vanilj, schalottenlök, jordgubbar, gräslök, vinäger, olivolja, vitlök och oliver.

Läs här.
Källa: Taffel

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar