Igår hade jag besök av min vän Johanna, då lagade vi den här goda risotton. Den rekommenderas varmt.
Bacon- och champinjonrisotto (2 port)
rapsolja
2 dl avorioris
3 dl vatten (+ ev ca 1 dl extra)
ca 1 dl vitt vin (+ ev lite extra)
champinjoner
rapsolja
2 dl avorioris
3 dl vatten (+ ev ca 1 dl extra)
ca 1 dl vitt vin (+ ev lite extra)
champinjoner
1 paket bacon
2 schalottenlökar
1 dl riven hård västerbottenost
peppar
1. Fräs riset i och olja. Koka upp buljongtärningen med vatten och vin. Häll ca hälften av buljongen över riset, rör om och låt koka utan lock ca 10 minuter.
2. Ta fram champinjonerna och skär, skala och finhacka löken. Klipp baconet i smala bitar.
3. Stek champinjonerna och löken tills de är klara, lägg på en tallrik på sidan. Stek bacon till det är knaprigt, lägg på hushållspapper och låt det rinna av. Lägg på tallriken.
4. Häll på resten av buljongen på riset och låt koka ytterligare ca 10 minuter. Om inte riset är klart, fyll på med mer vatten och låt det koka lite längre.
4. När riset är klart, vänd ner den rivna osten och svampen, bacon och löken. Krydda med mycket svartpeppar.
2 schalottenlökar
1 dl riven hård västerbottenost
peppar
1. Fräs riset i och olja. Koka upp buljongtärningen med vatten och vin. Häll ca hälften av buljongen över riset, rör om och låt koka utan lock ca 10 minuter.
2. Ta fram champinjonerna och skär, skala och finhacka löken. Klipp baconet i smala bitar.
3. Stek champinjonerna och löken tills de är klara, lägg på en tallrik på sidan. Stek bacon till det är knaprigt, lägg på hushållspapper och låt det rinna av. Lägg på tallriken.
4. Häll på resten av buljongen på riset och låt koka ytterligare ca 10 minuter. Om inte riset är klart, fyll på med mer vatten och låt det koka lite längre.
4. När riset är klart, vänd ner den rivna osten och svampen, bacon och löken. Krydda med mycket svartpeppar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar