lördag 17 april 2010

Chokladfondant

Foto: Tina FallgrenReceptet är hämtat från kokboken GI Gourmet av Ulrika Davidsson och Ola Lauritzson. En kokbok som jag rekommenderar, trots att jag inte själv äter efter någon diet. Men de flesta av recepten ser frestande goda ut.

Kombinationen av choklad och pistaschmandlarnas sälta är slår liksom huvudet rätt på spiken. Det här är lycka när den är som bäst, i form av chokladkuber. Även om jag helt missade smöret.

Chokladfondant 10 st
150 g mörk choklad
25 g smör
2 msk grädde
1 msk kakao
1 msk florsocker
1/2 dl grovt hackade pistaschmandlar

Bryt chokladen och smält den i ett vattenbad. Blanda ner resten av ingredienserna. Klä en bakform med plastfolie och häll i blandningen. Sätt in i kylen och låt stelna. Skär i kuber före servering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar