måndag 1 februari 2010

Fuska rätt

Foto: här
Man går mitt tredje varv på mataffären med ett knippe bananer, en liter mjölk och en påse med pistaschnötter i korgen. Vad blir det för middag av det? Nej det är inte alltid som inspirationen infinner sig i affären. Jag frågade Renée Voltaire hur hon tänker i mataffären för att få ihop god, kreativ och nyttig mat.

- Man börjar med grönsaks- och fruktavdelningen. Där kan ju ingenting bli fel, man köper det som är naturligt så har man det som bas i det man äter. Sen är det bra att ha ett bra bassortiment hemma med oliver, bönor och sånt.

Ibland vill man bara att det ska gå fort att laga mat, något tips?

- Det gäller att fuska rätt, säger Renée. Men använder man sig av bra råvaror så behöver man oftast inte krångla till det, då är råvarorna goda i sig.

Rätt fusk kan vara allt från en smakrik olja, en god kryddpasta, en snabb sås eller en god kryddblandning.

- Ofta tänker man nog att man ska ha en stor köttbit eller fiskbit till maten men så behöver det ju inte vara. Man kan äta en massa grönsaker och äta en liten bit fisk till, säger hon.

När man kommer till köttdisken, kan man lita på att köttet är bra bara för att det är ekologiskt?

- Nej jag vet inte om det ens finns bra kött i Sverige. Men det är ju bättre kött eftersom det är hårdare koll med ekologisk produktion.
- Däremot ägg, ekologiskt eller inte, är inte så stor skillnad. Det är inte som att hönsen får gå ute på gården och värpa sina ägg på folks gårdar för att det är ekologiskt. Lite varken eller, säger Renée Voltaire.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar