Här kommer proffskockarna tips från tävlingen Årets kock 2010:
Magnus Persson, Carl Michael i Stockholm.
- Frys ett Granny smith äpple ungefär ett dygn. Riv det sedan på ett rivjärn och servera till en vaniljpudding.
Linus Ström, Thörnströms kök i Göteborg
- Ta det som blir kvar av söndagskycklingen efter du rensat den, lägg i en kastrull tillsammans med grönsaker och fyll på med vatten. Låt sjuda i 2-5 timmar. resultatet blir en "jättegod kycklingfond" som även går bra att frysa.
Sebastian Höckert, Swedish taste i Göteborg
- Ett potatisstomt: mosa potatis grovt, blanda i creme fraiche, salt och peppar. Enligt Sebastian "jättegott till kött och fisk".
Christofer Ekman, F12 i Stockholm
- Ett alternativ till creme fraichen eller gräddfilen till en gryta: spola av keson och blanda med gräslök, hackad rödlök, peppar, salt och rapsolja.
Missade Daniel Räms tips, Restaurang Pontus! i Stockholm
och vinnaren...
Gustav Trägårdh, Basement i Göteborg
- Använd en stekpåse, stek köttet i påsen och lägg i favoritkryddorna. Han tipsar om rosmarin, citron, vitlök, lite honung och en skvätt vit vinäger. Knyt ihop och låt det gå på 100 grader i ugnen hela natten. Färdigt!
Magnus Persson, Carl Michael i Stockholm.
- Frys ett Granny smith äpple ungefär ett dygn. Riv det sedan på ett rivjärn och servera till en vaniljpudding.
Linus Ström, Thörnströms kök i Göteborg
- Ta det som blir kvar av söndagskycklingen efter du rensat den, lägg i en kastrull tillsammans med grönsaker och fyll på med vatten. Låt sjuda i 2-5 timmar. resultatet blir en "jättegod kycklingfond" som även går bra att frysa.
Sebastian Höckert, Swedish taste i Göteborg
- Ett potatisstomt: mosa potatis grovt, blanda i creme fraiche, salt och peppar. Enligt Sebastian "jättegott till kött och fisk".
Christofer Ekman, F12 i Stockholm
- Ett alternativ till creme fraichen eller gräddfilen till en gryta: spola av keson och blanda med gräslök, hackad rödlök, peppar, salt och rapsolja.
Missade Daniel Räms tips, Restaurang Pontus! i Stockholm
och vinnaren...
Gustav Trägårdh, Basement i Göteborg
- Använd en stekpåse, stek köttet i påsen och lägg i favoritkryddorna. Han tipsar om rosmarin, citron, vitlök, lite honung och en skvätt vit vinäger. Knyt ihop och låt det gå på 100 grader i ugnen hela natten. Färdigt!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar