tisdag 16 februari 2010

Heta räkor med jasminris

Foto: här
Alla månader med ett R är skaldjurssäsong, så det passar sig bra med ett enkelt och gott räkrecept!

Alla har vi några snabba recept som kommer bra till användning när tiden är knapp eller kreativiteten långt borta. Det här fick jag av min kompis Johanna, sen har jag gett det en egen touch med senap, färsk chili och färska tomater. Jag rekommenderar att använda Johnnys senap eftersom den sötman gör sig väldigt bra ihop med creme fraichens syrlighet. Hur mycket du använder av alla ingredienserna är en smaksak, det är bara att prova sig fram.

Som paprika är snack paprikan otroligt god, den är sötare och mer oval i sin form (se bild). Tänk på att inte använda för mycket av sötsursåsen eller senapen direkt eftersom de då kan ta över och göra rätten för söt. Det är viktigt att råvarorna fortfarande får behålla sina egna smaker. Skulle det ändå bli för sött kan du balansera upp det med mer creme fraiche eller fler tomater. Ett sista tips är att äta detta med just jasminris, jag brukar oftast föredra råris men inte i det här fallet. Njut!

Heta räkor med jasminris
Ingredienser: räkor, gul lök, röd och/eller gul paprika, tomat, chili , paprikakrydda, sötsursås , johnnys senap, creme fraiche , salt och svartpeppar

1. Koka jasminris.
2. Stek räkor och lök. efter ett tag, häll även ner paprikan, tomaterna och chilin och stek.
3. Krydda med paprikapulver, salt och peppar.
4. Addera senap, sötsursås och slutligen creme fraiche.
5. Sen är det bara att smaka av för att få den smaken du tycker om!

* Den här rätten fungerar väldigt bra till lunchlådan dagen efter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar