Foto: Svegro
Idag blev det en klassiker:
Köttbullar med potatismos och gräddsås.
Till potatismosen väljer jag givetvis en mjölig potatis. För att förkorta koktiden så skär jag potatisarna i mindre bitar. När de är potatisen är mjuk vispar jag ihop den med mycket mjölk, för att få den fluffig, och avslutar med ett gott himalayasalt.
I köttbullssmeten har jag gul lök, vitlök, svartpeppar, salt och grädde. Detta steks i smör och rapsolja. När köttbullarna har fått fin färg och är genomstekta lägger jag dem på ett fat. Jag lägger i lite gul lök i pannan och steker på, häller sedan på grädde, kinesisk soja, salt och svartpeppar tills jag fått den smaken jag vill ha. Därefter blandar jag i köttbullarna i stekpannan igen.
*Om man vill ha ett fint potatismos med blålila färg passar potatissorten Blå kongo utmärkt. Se bilden.
Svarvad Zucchini med Sesamolja
-
Tillbehör med mycket umami!
Inlägget Svarvad Zucchini med Sesamolja dök först upp på Renée Voltaire.
8 månader sedan
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar