söndag 31 januari 2010

Nyheter hos Renée Voltaire

Foto: Tina Fallgren

I sin senaste kokbok Peace, love and food beskriver hon sin matfilosofi som en mix byggd på egna erfarenheter, ett intresse för hälsosam mat och inspirerad från matfilosofier som ayurveda och raw food.

Renée Voltaire AB startade 2005 och har ett sortiment på över hundra produkter som säljs på de flesta Ica- och Coopbutikerna.

Renée begränsar sig inte till svenska varor eftersom hon tycker det blir alldeles för smalt och tråkigt. Istället använder hon sig av leverantörer från hela världen, som hon oftast hittar på sina resor. Produkterna är givetvis ekologiska och transporterna görs med båt.

- Jag har hela världen som inspiration. Jag tycker det är häftigt att vi kan
hämta matvaror från hela världen, berättade hon.

Den senaste nykomlingen i sortimenet är torkade oliver från Peru. Annat spännande på ingång är en ny bovetecrunch med fikon och kardemumma, agavesirap, mandelchips och en ny chokladserie med bland annat chokladdoppade gojibär och hasselnötter.


I maj kommer hon även ut med en ny kokbok med fler spännande recept. Jag fick läsa ett provkapitel och längtar redan tills den kommer ut.


Jag fick med mig lite godsaker: tamarirostade mandlar, incaberries och blåbärs- och hallonremmar från Renées lager.

1 kommentar:

  1. Jaså, det är i maj Renées nya kokbok kommer, då vet jag när jag ska börja hålla utkik! Vi håller på att systematiskt laga oss genom Peace, Love and Food - 18 recept kvar nu! - så då kan man ju ge sig på nästa bok då ;)

    SvaraRadera