torsdag 1 april 2010

Min gulasch

Foto: Tina Fallgren
- Åhnej det här var så gott så nu äter ja så jag får ont i magen, sa mamma och lastade på mer mat.
Jag tar det som ett väldigt bra betyg på min gulasch. För lite hetta kan du blanda ner lite cayennepeppar eller färsk chili. Här kommer receptet.

Gulasch
ca 400 gram nötfärs
ca 7 potatisar
1 stor morot
1 tomat
1 röd paprika
2 gula lökar
4 vitlöksklyftor
tomatpuré
1 burk krossade tomater
2 köttbuljongtärningar
paprikapulver
svartpeppar
salt

1. Stek köttfärsen i en panna tills den är klar och smaksätt med lite soja.
2. Skala och skär potatisen i tärningar, slanta moroten och skär ner löken, vitlöken, paprikan och tomaten i bitar.
3. Blanda allt med köttfärsen i en gryta eller en större kastrull, häll i de krossade tomaterna, buljongen, tomatpurén och vatten. Krydda med paprikakryddan, salt och peppar. Koka upp och låt sedan grytan stå och puttra ca 1 timme.
4. Servera med creme fraiche och ett gott bröd. För ett matigare alternativ är det jättegott att servera med ris.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar