söndag 25 april 2010

Detoxbröd

Foto: Tina Fallgren
Bakade ett glutenfritt detoxbröd idag, hämtat ur Sanna Ehdins bok Sannas matbok - för den självläkande människan. Jag uteslöt kanelen.


Detoxbröd
1 msk fiberhusk (pulveriserat psylliumfröskal som du hittar på hyllan för glutenfritt)
1 dl vatten
1 1/2 dl linfrön
2 dl solroskärnor
2 1/2 dl kokosflingor
200 gram mandlar, grovt hackade (alt. 3 dl skrädmjöl)
4 ägg
4 msk olja
1 msk mald kardemumma
1 tsk kanel
1 tsk havssalt
Sätt ugnen på 160 grader. Blanda ner fiberhusken i vattnet och låt det svälla i 5 minuter. Blanda linfrön, solroskärnor, kokos och mandlar med en stavmixer så att de finfördelas lite. Blanda sedan samman ala ingredienser till en deg som knådas lätt och formas till ett tunt bröd på en bakplåt, ca 3-4 cm högt. Låt det stå i ugnen ca 60 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar