I gårdagens DN söndagsbilaga hade deras kock Jens Linder svängt ihop några våriga soppor, bland annat: Minestrone med primörer, Crèmesoppa på färsk vitlök och kyckling och Nässelsoppa med grön sparris.
Hela artikeln med recept hittar du här.
Hittade även en gammal artikel om bra sopptips i Uppsala Nya Tidning. De rekommenderar bra tillbehör, goda röror till brödet och delar med sig av bra recept. Läs mer här.
Här kommer Jens Linders sopptips:
- Goda, riktiga smakrika bröd – gärna bakade med surdeg – är förstås fantastiskt till de flesta soppor. Servera riktigt smör till och gärna en vällagrad ost.
- Värm gärna tallrikar eller småskålar i ugnen (på 50-75 grader) innan soppan ska serveras.
- Förutom passande vin eller öl är förstås mineralvatten lysande till soppa, den neutrala smaken gör att man släcker ut soppans aromer och får lust att prova ännu en sked. Liknande effekt har bröd.
- Frys gärna in överbliven soppa, den håller länge. Buljongsoppor kan silas och frysas och bli till en sås eller en ny soppa.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar