lördag 3 april 2010

Kalops

Foto: Tina Fallgren
Blanda ihop och låt grytan stå och puttra nästa gång du gör en storstädning, pluggar eller något annat som tar några timmar så har du otroligt god mat att se fram emot!

Kalops
ca 500 gram älgstek
2 morötter
3 gula lökar
2 vitlöksklyftor
4 vitpepparkorn
1 krossat enbär
2 krossade lagerblad
vatten
salt och peppar

1. Skär köttet i bitar och bryn det i gjutjärnspanna i rapsolja och smör.
2. Blanda ner hackad lök och slantade morötter. Pressa ner vitlöksklyftorna och blanda ner lagerblad, pepparkornen, ett krossat enbär och häll på vatten så det täcker.
3. Smaka av med soja, salt och svartpeppar.
4. Låt det puttra 1-3 timmar. Det är klart när köttet börjar falla isär och morötterna är mjuka men det blir godare om det får koka lite längre.
4. Servera med kokt potatis.

1 kommentar:

  1. Grytan står och puttrar som bäst på spisen, tack ska du ha för receptet! Ha en skön vecka :)

    SvaraRadera