söndag 18 april 2010

Fajitatime - ett snabbmatstips!

Foto: Tina Fallgren
Steker löken och paprikan i grillpannanFajitas är något jag får begär efter emellanåt - och det är ett riktigt snabbmatstips! Eller ett alternativ till fredagstacosen. För ett nyttigare alternativ bytte jag ut tortillabröden mot salladsblad, det blir inte lika "tung" mat. Det är svårt att säga mängd, men eftersom det "bara" är lök och paprika som man äter till kycklingen så vill man ha ganska mycket.
För variation kan man äta den fajitakryddade kycklingen till en potatisgratäng, det är supergott.

kyckling
paprika (välj själv vilken, jag tycker röd och grön är godast till det här)
gul lök
tortillabröd/salladsblad
fajita kryddmix (hittar du på taco-hyllan)
creme fraiche
tacosås

1. Stek kycklingen och blanda med kryddmixen.
2. Skär löken och paprikan i strimlor och stek, har du en grillpanna i gjutjärn så grilla löken och paprikan i den. Tänk på att paprikan inte behöver stekas/grillas så länge, den är godast med lite tuggmotstånd.
2. Sen är det bara att värma tortillabröden och blanda sin egen fajita.

1 kommentar:

  1. Åh, det var riktigt länge sedan jag åt sån kyckling, det var ju inne när man var yngre på 90-talet. Men, minns ju att det var riktigt supergottt!

    SvaraRadera