torsdag 11 mars 2010

Pasta Carbonara

Foto: här Översättningen är kolarhustruns pasta som kommer från svartpepparns färg, som man maler över pastan precis innan serverng. Vill du kan du givetvis låta baconen rinna av på hushållspapper men det blir god smak av att blanda ner lite av fettet i äggblandningen eftersom mycket smak sitter i fettet. Tänk på att baconet är salt, så desto mer bacon du använder desto mindre salt behövs. För ett vegetariskt alternativ, välj sparris eller vegetariskt bacon.

Det finns otroligt många varianter på denna maträtt, så det är bara att välja någon som man tycker om. Här kommer min variant!

Pasta Carbonara 4 port
ca 400 gram pasta
1 paket bacon, nedskuren
1-2 vitlöksklyftor (beroende på storlek)
2 äggulor
ca 3 msk grädde
ca 1 dl parmesan (budgettips: det går bra med en billigare ost, gärna smakrik)
salt och svartpeppar

1.Koka upp pastan.
2.Blanda äggulorna med grädde, salt och det mesta av parmesanosten.
3. Klipp ner baconet i mindre delar och stek hårt. Häll ner i äggblandningen.
4.När pastan har kokat klart blandar man ner äggblandningen så att det blir krämigt, samt baconet.
5.Lägg upp på tallrikar och strö rikligt med svartpeppar över. Tillsätt det sista av parmesanosten på toppen. Servera direkt!

Tips: Släng inte äggvitan utan sväng ihop några goda maränger istället genom att
vispa upp med 2 dl socker, klicka ut på en plåt och skicka in i ugnen i ca en timme. Blanda gärna ner choklad i smeten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar