Foto: Tina Fallgren
Min pappa står sällan i köket, men när han gör det så gör han det med bravur! Det sägs att det är svårt att få till en perfekt sufflé, men jag kan faktiskt inte minnas att min pappa har misslyckats någon gång. Här kommer receptetpå min pappas ess i köket! Välj en smakrik ost, eftersom det är den som ger karaktären.
Pappas sufflé
ca 100 gram margarin
ca 4 msk vetemjöl
ca 3-4 dl standardmjölk
6 ägg
ca 2-3 dl riven ost (mängden beror på ostens styrka, välj en starkare ost som västerbotten- eller prästost)
salt
1. Sätt ugnen på 175 grader och smöra en ugnsfast form, ca 2-3 liters form.
2. Smält margarinet och vispa ner vetemjölet. Salta lite.
3. Tillsätt mjölken under omrörning och låt sjuda en minut. Ta ifrån kastrullen från plattan.
4. Separera äggulan från äggvitan och vispa ner gulorna i smeten.
5. Blanda ner den rivna osten.
6. Vispa äggvitorna hårda.
7. Vänd försiktigt ner de uppvispade äggvitorna i smeten med en matsked.
8. Fyll den smorda formen med smeten.
9. Sufflén ska stå inne i ugnen minst 50 minuter, den är färdig när den har rest sig över kanten och fått en gyllenbryn färg.
10. Serveras med skirat smör.
den är helt klart bäst:-)heja pappa
SvaraRadera