torsdag 25 mars 2010

Glutenfria detoxkakor!

Foto: Tina Fallgren Idag gjorde jag detoxkakor ut min kokbok Gå ner i vikt och rena kroppen med Detox av Ulrika Davidsson.

Jag mixade mandlarna i en elektrisk kaffekvarn. Jag använde varken fikon eller kanel, men kompenserade med lite mer aprikoser och dubbelt så mycket kardemumma. När du använder just kardemumma, se till att använd hel som du maler själv eftersom färdigmalen som du köper på affären har tappat mycket smak.

Detoxkakor
3 dl mandelmjöl
1 1/2 dl naturella cashewnötter
100 gram torkade fikon
50 gram osvavlade aprikoser
1/2 tsk kanel
1/2 tsk malen kardemumma
50 gram rumstempererat smör
1 msk vatten

1. Mixa mandlarna till ett mjöl, i en mixer eller i en elektrisk kaffekvarn.
2. Hacka cashewnötterna, fikonen och aprikoserna och blanda med mandelmjölet.
3. Blanda med kryddorna, smör och vatten.
4. Forma till en rulle och lägg in i kylen en halvtimme. Ett tips är att rulla det i plastfolie.
5. Sätt ugnen på 200 grader.
6. Grädda i ca 7 minuter.
7. Låt kakorna svalna lite och servera med ett gott te!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar