torsdag 4 mars 2010

Enkla röror

Foto: härNu är det slut med de både onyttiga och trista pulversåserna, det är ju så enkelt att blanda ihop något eget!

Myntayoghurt
Tips: Supergott till grillad lax med en god sallad till.
Turkisk yoghurt/matlagningsyoghurt
färsk mynta (viktigt att den är färsk)
honung

Pestoröra
- Tips: Gör en ljummen sallad på aubergine, zuccini, kronärtskocka, tomat, oliver, grillad halloumiost och servera den här till!
- En sås på grädde och pesto är också jättegott, t ex till kycklingfiléer och klyftpotatis.
Creme fraiche
valfri pesto
salt och peppar

Fetaostkräm
- En återkommande favorit för mig, perfekt till mycket. Gärna till något med sötma som rotfrukter.
creme fraiche
smulad fetaost
vitlök

Lyxig romröra
- Perfekt till bakpotatisen. Testa med kräftstjärtar eller räkor. Jag tycker att svart rom funkar bäst.
Creme fraiche/gräddfil
rödlök
dill
ishavsrom (för vegetariskt alternativ finns det Caviart, som är gjord på alger)

Mammas röra
- Den här gör mamma alltid till när vi grillar, otroligt god!
Tips: Stek en pangasiusfilé i smör, salta och peppra och pressa citron över - och servera med den här röran.
Creme fraiche
Vitkål
Salta jordnötter

Ädeloströra
- Tips: Istället för den trista bearnaisesåsen?
creme fraiche
ädelost
salt och peppar

Tomatröra
- Tips: Till bakpotatis eller till en kycklingsallad.
200 gram philadelphiaost
4-5 soltorkade tomater i olja
2 msk hackad basilika
salt och peppar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar