tisdag 2 mars 2010

Köttfärsgryta med potatis i ugn

Perfekt mat att laga mycket av, för att bjuda sina vänner eller fylla matlådorna med. Jag fick den här maträtten hos min syrra och den är otroligt god! Köttfärssåsen fungerar givetvis även till pasta.

Ingredienser:
Köttfärs av nöt (helst ekologisk), gul lök, svamp, morot, tomater, tomatsås, vitlök, köttbuljong, grädde, soja, salt och peppar. Mängden av alla ingredienser väljer du själv.

1. Skär potatisarna på mitten, lägg på en plåt med snittytan uppåt. Pensla på olja och salta och skicka in i ugnen tills de är mjuka.
2. Stek köttfärs, lök och svamp i en gryta eller stekpanna. Lägg i tomater och morötter och stek med en stund. När det är färdigstekt, blada i övriga ingredienser och låt koka ihop.
3. Servera med potatishalvorna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar