onsdag 29 september 2010

Baka en god cheesecake!

Foto: Tina Fallgren

Bland dessa cheesecakes finns det alla möjliga smaksättningar, man glömmer lätt bort den här enkla men himmelskt goda. Vi kallar den en klassiker - den frysta. Just den här cheesecaken har min yngre kusin Victoria bakat. Dekorera gärna med bär, varför inte björnbär, hallon eller blåbär?

Fryst cheesecake (8-10 port)
2 dl strösocker
400 g philadelphiaost
2 tsk vaniljsocker
4 dl vispgrädde
6 st digestivekex

1. Smula ner digestivekex i botten på en form. Skilj äggulor från vitor och lägg dem i var sin skål. Vispa äggulorna med sockret pösigt.
2. Mosa färskosten och blanda med vaniljsockret, rör samman med äggulorna och sockret (gärna med elvisp).
3. Vispa grädden i en egen skål och rör försiktigt ner den i ägg-och ostblandningen.
4. Vispa äggvitorna hårt och rör till sist försiktigt ner dem i smeten. Häll smeten i formen och ställ i frysen över natten. Tas upp och ställs i rumstemperatur en timme innan den ska serveras.Dekorera med bär.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar