måndag 27 september 2010

Saftig morotskaka

Foto: Tina Fallgren

E saftig och god morotskaka är svår att motstå! Jag brukar alltid göra lite extra glasyr för att få ett tjockt lager. Så i det här receptet har jag lagt till lite så att man dels får mer glasyr och dels använder upp hela burken med philadelfiaost. Smaklig fika!

Morotskaka
6 dl rivna morötter
2 dl olja
5 dl mjöl
4 ägg
3 tsk bakpulver
2 tsk kanel
2 tsk vaniljsocker
4 dl socker

Glasyr:
200 g philadelfiaost
ca 75 g smör
ca 4 dl florsocker

1. Riv morötterna. Blanda ägg och socker poröst, tillsätt sedan övriga ingredienser. Grädda kakan i ugnen på 175 grader, ca 40 minuter eller tills den är fast.
2. Blanda ihop glasyren, vispa med en elvisp så den blir slät. Bred på glasyren på kakan när kakan svalnat.

2 kommentarer:

  1. den var såååå god!! tack för receptet! :)

    SvaraRadera
  2. 40 minuter? har har den inne en timme nu o den är fortfarande sås i mitten...

    SvaraRadera