onsdag 15 september 2010

Mammas äppelpaj med mandelmassa


Just nu är det de svenska höstäpplenas tid, något man får se till att utnyttja. Min mamma hade bakat en äppelpaj igår som minst sagt hade blivit uppskattad, det var knappt så att hon hade fått smaka själv. Så i dag gjorde hon en till. Här kommer receptet.

Mammas äppelpaj
3 dl vetemjöl
50 g smör (inte margarin)
2 msk vatten
svenska äpplen
lite potatismjöl
socker
kanel
mandelmassa

1. Sätt ugnen på 225 grader. Knåda ihop vetemjöl, smör och vatten till en deg och tryck ut i en pajform.
2. Skiva äpplena tunt ch lägg i pajskalet, blanda med lite potatismjöl. Strö över socker och kanel och riv över mandelmassa.
3. Sätt in i mitten av ugnen ca 15-20 min. Du kanske behöver lägga över aluminiumfolie för att mandelmassan inte ska ta för mycket färg.
4. Servera äppelpajen varm med kall vaniljglass eller en krämig vaniljsås.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar