onsdag 15 september 2010

Min lyxiga köttfärssås

Foto: Tina Fallgren

Spagetti och köttfärssås hamnar ofta i matlådor. Det är enkelt, gott, bra mat, billigt och alla har sina egna varianter. Här kommer min lyxiga variant, lyxig är den för att jag har gjort den på älgfärs och använder grädde som bas. Perfekt att servera sina vänner en onsdagseftermiddag eller att lägga i matlådan. Mitt tips är att varken snåla med grädde, halloumi eller tomater!

Tinas lyxiga köttfärsås
ca 500 g älgfärs (kan bytas ut mot nöt)
ca 3 schalottenlökar
champinjoner
grädde
soja
1 köttbuljong
1 röd paprika
körsbärstomater
halloumi
svartpeppar
pasta

1. Stek svamp och lök i olja, krydda och lägg på en tallrik när de är färdigstekt.
2. Koka pastan och stek färsen. När den har fått färg, smaka av med soja och svartpeppar och blanda ner löken och svampen, havkad paprika, smulad köttbuljong och grädde. Eventuellt lite vatten också. Låt det koka ihop några minuter.
3. Blanda i skivade tomater mot slutet så att de blir varma men inte kokar sönder. Blanda även ner tärnad halloumiost så att de blir varma. Krydda med svartpeppar och eventuellt mer soja. Blanda ihop med spagetti och servera.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar