måndag 13 september 2010

Grekisk Pyttipanna

Foto: Tina Fallgren
I lördags var jag hos min vän Hanna och blev bjuden på galet god mat, Grekisk pyttipanna. En maträtt som är perfekt när man har vänner som kommer över på besök och som dessutom praktiskt taget sköter sig själv i ugnen. Om du vill kan du givetvis göra din egna marinad, den här är ett förslag på sådant man brukar ha hemma (men underskatta den inte för den blir väldigt smakrik!).

Grekisk pyttipanna
Kycklingfiléer
soja
sambal olek
ingefära
olja
vitlök
salt

potatis
paprika
tomater
fetaost
tsatziki - servera till

1. Marinera kycklingfiléerna någon timme innan i en blandning av soja, olja, sambal olek, riven ingefära, vitlök och salt.
2. Skär potatis i klyftor eller stavar, stirmla paprikan, klyfta tomaterna. Skär kycklingen i bitar, ca 3 bitar av varje filé. Blanda allt på en plåt, häll över all marinad och blanda med allt.
3. Sätt in i ugnen på ca 250 grader, högt upp. Kycklingen ska bli genomstekt och potatisen mjuk. När det är ca 5 minuter kvar, ta ut plåten och smula över fetaosten och låt den gratineras. Servera med tsatziki.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar