torsdag 2 september 2010

Du väljer väl kallpressad olja?

Källa & foto: gunnarshögsgård.seDet finns väldigt många oljor att välja bland på våra mataffärer, men vilken ska man välja? Sjlv handlar jag alltid kallpressad rapsolja. På hemsidan för Gunnarshögs gård kan man läsa varför.

"Att oljan kallpressas innebär att temperaturen vid pressningen inte får överstiga 35 grader. Kallpressningen och rapsens årslånga tillväxt lyfter tillsammans fram det nyttiga och goda i oljan: vitaminerna, antioxidanterna, den mjuka nötsmaken, den blommiga doften och den gyllengula färgen."

Där kan man även läsa att 1 dl olja motsvarar 100 gram smör och att rapsoljan ska förvaras mörkt och svalt. Något man har tänkt på när man skapat nyheten med rapsolja i bag-in-box på tre liter. Oljan utsätts varken för syre eller ljus och håller sig bättre men frågan är om det är något för hemmaköken?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar