tisdag 21 september 2010

Dagens lunch: köttbullar med potatis

Foto: Tina Fallgren

Försökte mig på att göra mammas köttbullar igår, det lyckades inte riktigt. De blev goda men mammas är himmelska. Till det kokade jag potatis och gjorde en gräddsås.

Mammas köttbullar
älgfärs (kan bytas ut helt eller delvis mot nöt- eller blandfärs.
lök
grädde
soja
ägg
salt
peppar
köttbuljongtärning
grädde


1. Sätt ugnen på 150-175 grader. Hacka lök och blanda med älgfärsen.
2. Blanda ägg, vatten, salt och peppar, vispa ihop. blanda ner i färsen. Häll i lite grädde i färsen.
3. Lägg bakplåtspapper på en plåt. Forma till köttbullar, lägg på plåten och sätt in i ugnen ca 20-30 min.
4. Koka potatis under tiden.
5. Om du vill kan du hälla över köttbullarna i en gjutjärnspanna/stekpanna när de är klara, med all eventuell vätska som runnit ut på bakplåtspappret. Lägg i smör, soja och grädde. Smula eventuellt i en halv köttbuljongtärning för mer smak. Smaka av med salt och peppar och servera till potatisen.     

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar