tisdag 3 augusti 2010

Pepprig kantarellrisotto

Foto: Tina FallgrenJag gjorde Kantarellrisotto i går och blandade i pepparsalami - en mycket bra kombination. Det fick bra betyg av både mamma och pappa och det är utmärkt att göra extra mycket av till matlåda dagen efter.
Se mitt tidigare inlägg här.

Kantarellrisotto (2 port)
smör & rapsolja
2 dl avorioris
3 dl vatten (+ ev ca 1 dl extra)
ca 1 dl vitt vin (+ ev lite extra)
ca 4 dl hönsbuljong
kantareller
2 schalottenlökar
1 dl riven hård västerbottenost
peppar och salt

1. Fräs riset i smör och olja. Koka upp buljongtärningen med vatten och vin. Häll ca hälften av buljongen över riset, rör om och låt koka utan lock ca 10 minuter.
2. Ta fram kantarellerna, skala och finhacka löken.
3. Stek kantareller och lök i smör och olja. Krydda försiktigt. Blanda i slutet ner strimlad salami. Häll på resten av buljongen på riset och låt koka ytterligare ca 10 minuter. Om inte riset är klart, fyll på med mer vatten och låt det koka lite längre.
4. När riset är klart, vänd ner den rivna osten och den stekta svampen och löken. Krydda eventuellt med salt och mycket svartpeppar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar