fredag 13 augusti 2010

Här ska göras hälsingeostkaka! - dag 3

Foto: Tina Fallgren
Ostkakan skar vi upp i mindre delar och stekte i smör och grädde. Till detta serverades mammas nykokta hjortronsylt.

Smakupplevelsen kan bara sammanfattas i ett enda ord, himmelskt. Våra smaklökar dansade hambo och stekpannan var snabbt tom.

Slutsatsen blir att det var förvånansvärt enkelt och galet gott. Mamma och jag var eniga om att det här gör vi om fler gånger.

1 kommentar:

  1. Ser ju otroligt gott ut :0)
    Jag har aldrig provat på att göra egen ostkaka, men blir lite sugen nu när jag kikat igenom dina inlägg om hur ni gjort. Verkar ju inte så svårt, man får ha lite tålamod bara.
    Eftersom min andra hälft kommer från småland så diskuteras ofta sort av ostkaka här hemma... Men jag har svårt för att bestämma mig vilken som jag gillar bäst. Den smålänska är otroligt god den med, men har en helt anna konsistens. Hälsingekakan är mer en O S T kaka och har den "segare" konsistensen... Lite åt det lite knarriga mellan tänderna. Hur blev eran? Blev den "knarrig" om du förstår vad jag menar:)Kan inte bestämma mig för vilken som är godast, emn en sak är säger NU är jag sugen på ostkaka!
    Kram på dig och hälsa familjen

    SvaraRadera