Foto: här
En både miljönyttig och ekonomisk trend är de så kallade Doggy bagsen.
Det slängs alldeles för mycket mat, både från affärer, hushåll och restauranger. Ungefär 100 kilo mat per person och år faktiskt. Men de sistnämnda har hittat en lösning. Äter man på en restaurang och inte orkar äta upp hela portionen så kan man få med sig en matlåda hem med matresterna, en "doggy bag".
En win-win situation, du har betalat för maten och får en extra måltid och restaurangen slipper slänga maten.
–De har ju betalat för maten och jag tycker inte alls att det är fel om man vill ha med sig den, säger köksmästare Kajsa Axbåge på J i Nacka till Svd.
Även om trenden lätt kan få tankarna på Sunes jul, scenen när Rudolf tar upp en Ica-kasse för att fösa ner julmaten och pinsamt nog blir påkommen, så har doggy bagsen kommit in i de finare restaurangerna. Både på restaurangerna Operabaren eller Mathias Dahlgren låter gärna sina gäster ta med sig maten hem. Läs hela artikeln från SvD här.
Källa: SvD
Svarvad Zucchini med Sesamolja
-
Tillbehör med mycket umami!
Inlägget Svarvad Zucchini med Sesamolja dök först upp på Renée Voltaire.
9 månader sedan
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar