Till efterrätt har mamma bakat en jordgubbspaj och en äppelpaj där både jordgubbarna och äpplena kommer från den egna tomten -det kallar jag lyxigt!
Mammas kantarellpaj
2 ½ dl vetemjöl
2 ½ dl vetemjöl
1 krm salt
125 g smör i tärningar
2 msk vatten
kantareller
ädelost
smör
olja
salt
peppar
1. Blanda ihop allt till pajdegen utom vattnet med fingrarna. Blanda ner vattnet knåda snabbt ihop en deg. Lägg ev in den i kylen att vila i minst ½ timme, eller tryck ut i en pajform och förgrädda några minuter på 175 grader.
2. Smörstek kantarellerna i smör och olja. Krydda med mycket svartpeppar men inte lika mycket salt, tänk på att osten är salt i sig.
3. Lägg svampen i det förgräddade pajskalet och skiva över ädelost. Sätt in i ugnen tills ädelosten har smält. Servera alternativt till en kräftskiva.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar