onsdag 11 augusti 2010

Mammas goda köttfärsgratäng

Foto: Tina FallgrenI går lagade mamma en underbar gratäng, jag kan lova att det inte blev mycket kvar. Något bra me gratänger är att man enkelt kan äta upp rester, jag tror att de flesta grönsaker blir goda i den här gratängen.
Enkel var den också - här kommer receptet.

Mammas goda köttfärsgratäng
400 gram nötfärs
1 aubergine i bitar
2 gula lökar
egenplockade kantareller
tomater
soja
grädde
salt
peppar
ost
tomat

1. Stek köttfärsen och blanda i grädde, soja, salt och peppar så det får en god smak.
2. Smörstek svampen. Stek auberginen och lökarna så de blir mjuka.
3. Varva i en ugnsfast form och strö över ost och tomater på ca 200 grader i 10 minuter eller tills osten har gratinerats. Servera med en sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar