Enligt Taffel får man till fruktsåser, sorbeter och drinkar på ett enkelt sätt - med sockerlag.
" Orsaken är att strösocker som består av disackariden sackaros spjälkas till fruktos och glukos. Det leder till en simmigare och tjockare konsistens och en annorlunda mer intensiv sötma. "
Sockerlag: (ta lika delar socker som vatten)
1 dl vatten
1 dl strösocker
" Orsaken är att strösocker som består av disackariden sackaros spjälkas till fruktos och glukos. Det leder till en simmigare och tjockare konsistens och en annorlunda mer intensiv sötma. "
Sockerlag: (ta lika delar socker som vatten)
1 dl vatten
1 dl strösocker
1. Häll i ingrediensern i en kastrull.
2. Låt det koka upp långsamt. Blanda gärna i lite syra, t ex i form av citronsaft. Det är klart när sockerkristallerna har löst sig.
3. Låt kallna och blanda i!
Källa:
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar