Foto: Tina FallgrenI dag är det söndag, då passar det perfekt för en Pasta Carbonara tycker jag. Namnet betyder kolarhustruns pasta och kommer av svartpepparns färg, som man maler över pastan precis innan servering. Det finns många varianter på denna maträtt, så det är bara att välja någon som man tycker om. Här kommer min variant!
Pasta Carbonara 4 port
ca 400 gram pasta
1 paket bacon, klippt
1-2 vitlöksklyftor (beroende på storlek)
2 äggulor
ca 3 msk grädde
ca 1 dl parmesan (budgettips: det går bra med en billigare ost, gärna smakrik)
salt och svartpeppar
1.Koka upp pastan.
2.Blanda äggulorna med grädde, pressade vitklöksklyftor, salt och det mesta av parmesanosten.
3. Klipp ner baconet i mindre delar och stek hårt. Häll ner i äggblandningen.
4.När pastan har kokat klart blandar man ner äggblandningen så att det blir krämigt, samt baconet.
5.Lägg upp på tallrikar och strö rikligt med svartpeppar över. Tillsätt det sista av parmesanosten på toppen. Servera direkt!
Svarvad Zucchini med Sesamolja
-
Tillbehör med mycket umami!
Inlägget Svarvad Zucchini med Sesamolja dök först upp på Renée Voltaire.
9 månader sedan
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar