måndag 9 augusti 2010

Krämig potatisgratäng

Foto: Tina Fallgren Till köttet gjorde jag en potatisgratäng som med grädde och massor med svartpeppar blev väldigt god. När man använder både grädde, smör och ost i gratängen blir den så krämig att man inte behöver någon sås till köttet.

Krämig potatisgratäng
potatis ca 5 stora
ca 3 dl grädde
ev lite mjölk
smör
1 gul lök
3 klyftor vitlök
salt
svartpeppar

1. Sätt ugnen på 175 grader. Skiva potatisen och lägg i en ugnsform. Skiva lök och vitlök och blanda ner.
2. Häll på grädde (och ev mjölk). klicka på lite smör, salta och peppra och skjutsa in i ugnen.
3. Några minuter innan potatisgratängen är klar, ta ut den och strö över en god ost som du har rivit.
4. Potatisgratängen är klar när potatisen är mjuk och osten är gratinerad. Salta och peppra mer om du tycker att det behövs, det är gott när det hettar lite från svartpeppar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar