Foto: Clary Fallgren Ostmassan har silats av under natten och fördelas i en ugnsfast form.
Så var det dags för dag två.
Slutsatsen är att momenten är många men väldigt enkla.
Hur smakar den då? Det vet vi inte än, eftersom vi har sparat den för ätning till imorgon torsdag men den doftar som en ostkaka ska dofta, så det känns mycket lovande.
Se upföljning för att läsa om smakupplevelsen.
Hälsingeostkaka dag 2
1. Sätt ugnen på 250 grader och sätt in en långpanna med vatten. Fördela massan från silduken i en ugnsfast form och grädda i vattenbadet med aluminiumfolie över formen i 30 minuter.
2. Sänk till 225 grader och fortsätt grädda tills kakan är helt fast i mitten cirka 1 timme.
3. Låt den svalna och häll av överflödig vätska.
4. Stjälp upp kakan.
5. Servera ostkakan kall med vispad grädde och hjortronsylt. Eller stek i grädde och smör och servera den varm med samma tillbehör.
Såhär fin blev den här den är klar.
Svarvad Zucchini med Sesamolja
-
Tillbehör med mycket umami!
Inlägget Svarvad Zucchini med Sesamolja dök först upp på Renée Voltaire.
9 månader sedan
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar