torsdag 24 juni 2010

Midsommarmat - i sista minuten

Foto: här Midsommar är för mig att umgås med vänner och familjen. Och givetvis att äta god mat. Men god mat behöver inte vara krångligt, snarare tvärtom!

Köp färskpotatis och smaksätt så blir det en ljuvlig potatissallad, här har du flera tips. Eller gör min favorit.
Eller ät färskpotatisen i sin enkelhet. Till en pepparlax med romsås, en räkröra, grillat kött/grillade grönsaker och/eller till den svenska sillen. Lägg gärna några extra kronor och köp en riktigt god sill.

Och glöm för all del inte tårtan! Eller varför en underbar Blueberry cheesecake?
Om det inte hinns med, skär upp jordgubbar eller andra bär och frukt, blanda eventuellt med lite florsocker och ät tillsammans med vaniljglass - mer sommar än så kan det ju faktiskt inte bli. Blanda gärna lite muskovadosocker eller balsamvinäger med jordgubbarna för att få en annorlunda smaksättning.

1 kommentar:

  1. Hej och tack för tips på midsommarmat! Ska fira här i Australien med svenska kompisar men hade efter 15 år glömt vad man äter på midsommar? Räkröra! Potatissallad! Åh vad gott och så enkelt? Jag kan äta midsommarmat alltid!
    Annika

    SvaraRadera