onsdag 16 juni 2010

Onsdagslyxig räkröra

Foto: Tina FallgrenDet är så enkelt att blanda ihop sin egen räkröra att ingen borde köpa de färdiga alternativen. Jag gav den namnet onsdagslyxig eftersom smaken känns just lyxig, och när behöver man det mer än på en onsdag?

Om du köper färdigskalade räkor kommer du inte i närheten av den smaken man får när man skalar själv. Men all möda du lägger ner på skalandet får du igen sedan när maten ligger på tallriken, det lovar jag! En annan smaksättning kan vara med pepparrot.

Räkröra
Frysta räkor med skal
lättcreme fraiche
vit ishavsrom
citronjuice
dill

1. Koka potatisen och skala räkorna.
2. Blanda ihop creme fraiche, dill, citronjuice och vit ishavsrom. Blanda ner räkorna och smaka av med salt och peppar.
3. Servera med en god sallad. Min sallad bestod av spenat, tomater, färsk lök och alfalfagroddar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar