Mammas sommartårta
2 dl florsocker
75 gram smör
5 ägg
1,5 dl mjöl
1,5 tsk bakpulver
1,5 tsk bakpulver
4 msk mjölk
2 dl socker
4 dl grädde
2 liter jordgubbar
1. Smöra ett bakplåtspapper.
2. Rör ihop florsocker och smör.
3. Separera äggulor från äggvitorna. Tillsätt äggulorna, en i taget, i socker och smörblandningen.
4. Blanda vetemjöl och bakpulver och blanda ner i smeten. Tillsätt mjölk.
5. Bred smeten över det smörade bakplåtspappret.
6. Vispa äggvitor hårt till det blir ett hårt skum. Tillsätt hälften av sockret och vispa hårt. Tillsätt resten av sockret och vispa mjukare. Bred över marängsmeten över den andra smeten.
7. Grädda allt i ugnen på 200 grader i ca 20 minuter.
8. När den är klar, låt den svalna och dela kakan i två delar.
9. Vispa grädde och bred den ena delen och lägg skivade jordgbbar på den. Placera sedan den delen utan grädde och jordgubbar på den andra, så att tårtan får två lager.
10. Dekorera nu med ett tunt lager med grädde jordgubbar på tårtan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar