söndag 27 juni 2010

Vit chokladmousse med bär

Foto: Tina Fallgren
Efterrätter är alltid gott och passar alla dagar i veckan.
Det här receptet på vit chokladmousse passar perfekt för sommaren eftersom det bara är att gå ut trädgården och plocka sina bär. Vi åt blåbär och jordgubbar med lite lime till.

Vit chokladmousse
100 gram vit choklad
2 dl vispgrädde
1 st ägg
valfria bär med eventuellt florscker att blanda med

1. Bryt chokladen i bitar och smält den över vattenbad.
2. Vispa under tiden grädden tjck.
3. Vispa ägget hastigt och häll ner den smälta chokladen under fortsatt vispning.
4. Vänd försiktigt ner grädden och fördela smeten i fyra glas. Låt stå i kylen minst tre timmar eller över natten. Toppa med bär som du har blandat med lite florsocker (om det behövs).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar