1. Låt det ta tid. Börja inte grilla förrän lågorna lagt sig och det är en stilla glöd i vit-grått kol. En halvtimme är ofta lite för optimistiskt.
2. Välj stora köttstycken framför skivor eftersom det blir saftigare och godare.
2. Välj stora köttstycken framför skivor eftersom det blir saftigare och godare.
3. Stektermometer är väldigt bra att ha för att få köttet saftigt och gott.
4. Vänd inte maten hela tiden, det gör att köttet blir torrare.
5. Istället för att lägga upp köttet på en kall tallrik så kan du avvara ett svalt hörn på grillen där du lägger allt som är färdiggrillat.
6. För att korta ner grilltiden, förstek köttet i ugnen på 125 graders värme tills köttets innertemperatur ligger på 56-57 grader. Grilla det sedan en stund så att det får fin färg och god smak.
Grader:
Fisk och skaldjur: 50 grader.
Nötkött och lamm: 60 grader.
Griskött: 65-70 grader.
Kyckling: 70-72 grader.
Källa: SvD/Tasteline
5. Istället för att lägga upp köttet på en kall tallrik så kan du avvara ett svalt hörn på grillen där du lägger allt som är färdiggrillat.
6. För att korta ner grilltiden, förstek köttet i ugnen på 125 graders värme tills köttets innertemperatur ligger på 56-57 grader. Grilla det sedan en stund så att det får fin färg och god smak.
Grader:
Fisk och skaldjur: 50 grader.
Nötkött och lamm: 60 grader.
Griskött: 65-70 grader.
Kyckling: 70-72 grader.
Källa: SvD/Tasteline
I have become happy to have a look at this newsletter after searching at google, after reading I have written a chunk of the article about nutrition facts apple : Thank you for the thing and supporting me.
SvaraRadera