torsdag 17 juni 2010

Renande livsmedel

Foto: här
Källa: Sund.nu I Helen Fosters nya bok boken Detox - 14 kurer för energi och harmoni listar hon livsmedel som har en renande effekt på oss. Genom att få i sig 4-5 portioner varje dag kan man uppnå en detoxeffekt. Eller så har man det i åtanke och försöker få i sig dessa livsmedel lite då och då.

Äpplen innehåller c-vitamin, quercetin och antioxidanter, detta har en minskande effekt på fett- och kolesterolvärdena. Fibern pektin binder tungmetaller i tjocktarmen och stimulerar utsöndringen av dem.

Avokado innehåller antioxidanten glutation som bekämpar fria radikaler.

Kronärtskocka ökar produktionen av galla som vi behöver för att transportera ut gifter ur kroppen.

Rödbetor är blodrenande och innehåller metionin som sänker kolesterolvärdena och rensar ut naturliga slaggprodukter ur kroppen. Ämnet betanin hjälper levern att bryta ner fettsyror snabbare, vilket minskar leverns belastning.

Vitlök innehåller allicin omvandlas till ett svavelbaserat ämne i kroppen. Gifter som kvicksilver, vissa tillsatsämnen och kemiskt framställt östrogen binds till svavel och kan på så vis utsöndras. Svavel hjälper också kroppen att förbli basisk.

Alfalfagroddar innehåller mycket kostfibrer och kan binda till sig gifter som läkemedel och tillsatsämnen. Innehåller även mycket mineraler, aminosyror och fettsyror som är bra för avgiftning.

Sparris innehåller c-vitamin, fibrer och antioxidanten rutin samt glutation.

Bananer innehåller mycket mineraler och kan minska vårt upptag av tungmetaller. Innehållet av kalium reglerar vätskebalansen i kroppen.

Paranötter innehåller selen som är renande och kan minska fria radikaler som bildas i kroppen. Endast två paranötter ger dagsbehovet av selen.

Morötter innehåller alfa- och betakaroten som suger upp tungmetaller ur kroppen. De minskar dessutom kolesterolvärdena i blodet, vilket även minskar risken för åderförkalkning.

Ägg innehåller lecitin som förbättrar fettomsättningen i kroppen, något som är stärkande för levern.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar