tisdag 29 juni 2010

Räksallad

Foto: Tina Fallgren Jag hittade den här salladen i "Sommarmat", bilaga till Aftonbladet (se bild). Jag har själv inte gjort exakt den här, men någon liknande som blev jättegod. Gillar du inte lime kan du byta ut mot citron.

Räksallad (4 pers)
500 gr räkor
2 avocado
1 söt mango
1 knippa rädisor
sallad
3-4 msk olja
citronsaft ca 1 msk
salt och peppar

Marinad:
1 msk olja
2 msk pressad lime
1/4 tsk cayennepeppar (byt ut mot lite färsk chili istället om du vill)
1 pressad vitlöksklyfta
2 msk finhackad koriander (byt ut mot basilika om du vill)

1. Skala räkorna och lägg i en plastpåse med marinaden. Låt ligga i kylskåpet ca 1 timme.

2. Skär avocado och mango i tärningar, skär rädisorna i skivor. Blanda alla ingredienserna i en skål till salladen i en skål.

3. Blanda ihop olivolja, limesaft oc salt och peppar och ringla över salladen. Strö över de marinerade räkorna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar