måndag 14 juni 2010

Min sommartårta

Foto: Tina FallgrenDen här tårtan är både billig, enkel och supergod - alltså perfekt för alla fester i sommar. Det är viktigt att du följer instruktionerna när det gäller marängen så att den blir sådär härligt seg och god.

Min sommartårta
6 äggvitor
ca 3,5 dl socker
grädde
färska jordgubbar
frysta björnbär

1. Sätt ugnen på 180 grader. Om du använder frysta bär kan du ta upp de för tining och blanda med lite syltsocker. Skär även de färska jordgubbarna och blanda med lite syltsocker.
2. Separera äggvitan frågan gulan. Det gör du bäst när äggen är kalla. Vispa äggvitan till ett hårt skum.
3. Blanda i sockret lite i taget, vispa ner hälften av sockret under hård vispning, och resten med mjuk vispning.
4. Lägg ett bakplåspapper på en plåt och bred ut marängen, gärna med lite högre kanter.
5. Sätt in i ugnen och på den lägsta nivån och sänk temperaturen till 150 grader. Låt den vara inne i ca 75 min. När den är klar, låt den stå och svalna.
6. Vispa grädden och bred ut den över marängen precis innan servering. Lägg sedan på massor med frukter och bär, välj det du tycker om.

2 kommentarer:

  1. Tårtan är helt underbart gooood.

    SvaraRadera
  2. Mmmm, den ser verkligen jättegod ut :0)
    Den kommer med all säkerhet att bakas & serveras här hemma någon fin sommardag!
    Ha det gott
    Kram

    SvaraRadera