onsdag 23 juni 2010

Färskpotatis

Foto: härMed de bästa råvarorna behövs väldigt lite arbete - som färskpotatisen. Något man kan äta så mycket att man blir trött på framåt augusti, för att låta suget komma tillbaks till nästa år. Det första receptet hittade jag på DN och det andra på Arla.

Smörstekt potatis½ kg kall kokt färskpotatis
10 rejäla dillvippor
salt
rapsolja och smör
1 krm strösocker
salt, vitpeppar
Den gröna stjälken av 2 färska gula smålökar, skuren rakt över i ringar

1. Skrubba jämnstora potatisar. Häll kokande, saltat vatten över. Lägg i dillstjälkarna och koka 15 minuter eller precis så länge att potatis är mjuk rakt genom. Spola av och låt den svalna. Detta kan med fördel göras dagen innan.
2. Dela potatisarna i lagom munsbitar. Stek dem i en blandning av smör och rapsolja, smaksätt med socker (ger en fin stekyta), havssalt och nymalen vitpeppar.
3. När potatisen är nästan färdig lägger du i lökringarna och steker färdigt. Servera genast!

Smörslungad färskpotatis 8 port

2 kg färskpotatis
50 g rumsvarmt smör
1 dl hackad dill
1 dl hackad gräslök

1. Borsta och koka potatisen 15-20 min. Häll av vattnet och låt potatisen ånga av. Klicka i smöret och rör i dill och gräslök. .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar